top of page

Dr. Alexandra Latcu

medic specialist pediatru

Mi-am descoprit vocația în liceu, după câteva activități de volutariat. Atunci mi-am dat seama că " îmi place să ajut". Profesoarele de biologie din școala generală și liceu m-au făcut să îndrăgesc orele de anatomie iar ideea de a fi medic îmbina frumos curiozitatea despre corpul uman și dorința de a-i ajuta pe cei din jurul meu. Ulterior, în urma unui stagiu de practică unde am întâlnit câtiva medici care m-au inspirat, am ales să-mi petrec orele de muncă alături de copii. Așa că, am urmat specializarea pediatrie.

 

Am terminat facultatea și specializarea în pediatrie la Târgu Mureș, apoi m-am mutat în Cluj Napoca. Profesionalismul în domeniul pediatriei dar și spiritul competitiv din acest oraș m-au stimulat să devin în fiecare zi mai bună în activitatea mea. Am avut experiente frumoase si invatat multe in cei 4 ani in care am lucrat in Cluj, atat in spitalele de stat cat si in mediul privat( Spitalul de pediatrie Regina Maria, Centrul de pediatrie). Acum, am adus acasa toate cunostintele si experienta mea din dorinta de a ajuta comunitatea din Sighisoara. 

Viziunea mea ca și medic pediatru:

Ca medic pediatru, consider că rolul meu este să sprijin părinții cu informațiile și ghidajul necesar, astfel încât orice problemă să poată fi prevenită sau tratată în cel mai scurt timp. Consider că controale de rutină au o deosebită importanță pentru a monitoriza dezvoltarea armonioasă a copilului și pentru a le oferi părinților răspunsurile la diferite nelămuriri pe care le întâmpină.  

În relația medic-pacient, exact ca în orice altă relație, trebuie să existe chimie. Medicul ideal pentru fiecare familie este cel care are are principii comune cu aceasta. 

Despre mine:

Sunt răbdătoare și îmi doresc să mă fac plăcută de către copii. Până aici nimic nu pare complicat, pentru că mă simt minunat în preajma copiilor. 

Îmi place să ascult și știu că asta este important pentru părinte, dar și pentru stabilirea diagnosticului corect. Atât în cabinet, cât și în afara lui, comunicarea este foarte importantă pentru mine. Îmi doresc ca fiecare părinte să plece din cabinet încrezător, cu răspunsuri pentru toate îngrijorările și cu o schemă simplă de tratament, dacă este cazul.

dr alexandra latcu, medic pediatru, cabinet pediatie, doctor, sighisoara, sfat medical, bebelusi, copii, consultatie, my happy family

Consider că prevenția și echilibrul emoțional sunt doi factori cheie în dezvoltarea armonioasă a unui copil. Sunt o susținătoare a unui stil de viață echilibrat și sănătos, a vaccinării și a medicinei bazate pe dovezi

Îmi stârnesc curiozitatea noutățile din domeniul tehnologiei în medicină și sunt de părere că telefoanele pot fi o unealtă inteligenta în practicarea profesiei prin intermediul telemedicinei și nu numai. 

De 1 an, sunt si mama iar acest rol m-a ajutat sa inteleg si mai bine ingrijorarile parintilor.

În timpul liber, încă mă implic în acțiuni de voluntariat, care îmi hrănesc sufletul cu bucurie. Îmi place să călătoresc și-mi stimulez creativitatea prin pictură sau alte activități. 

 

Din dorinta de a-mi împărtăși gândurile și cunoștințele cu cât mai multe familii, o să scriu periodic articole pe diferite teme medicale care sper că vor veni în sprijinul familiei voastre. 

 

Cu drag de copii și familii fericite, 

semnatura.png
bottom of page