top of page

CE FAC DACA COPILUL MEU SE IMBOLNAVESTE IN TIMPUL PANDEMIEI CU CORONAVIRUS?

Updated: Jun 18, 2022


pandemie covid19 izolare  bebelusi copii  doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu


In aceasta perioada a pandemiei cu Coronavirus 19, este importat ca voi parintii sa va pastrati cumpatul si ratiunea chiar si atunci cand copiii vostri se imbolnavesc. Acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa evitati prezentarea inutila in servicile de urgenta.

Pentru incurajarea mamicilor, trebuie sa va spun ca riscul imbolnavirilor va fi mai scazut in urmatoarea perioada, avand in vedere ca vremea s-a mai incalzit si ca scolile si gradinitele s-au inchis. Cu atat mai mult, riscul imbolnavirilor va fi mai redus daca respectati regulile de izolare la domiciliu.


Am mai scris un articol despre situatiile de urgenta care necesita un control medical imediat, pe care il gasiti aici.


In cazul unor imbolnaviri usoare cateva reguli de baza foarte foarte pe scurt: - in rinofaringite sau bronsiolite cu secretii nazale abundente si tuse productiva lavajul nazal o sa va fie de mare ajutor - in caz de varsaturi regula de aur este restrictia atata pentru solide cat si pentru lichide minim 1h cu reluarea treptata initial a lichidelor apoi a solidelor - in caz de diaree NU se administreaza FURAZOLIDON pt ca, spre marea suprindere a tuturor, acesta este un ANTIBIOTIC si se administreaza doar la recomandarea medicului - in orice situatie in care copilul refuza alimentele si lichidele este important sa pastrati o evidenta a lichidelor administrate pe 24h; se administreaza cantitati mici si frecvente, chiar si rehidratare cu lingurita daca e nevoie.


Gasiti sfaturi utile pentru gestionarea unor imbolnaviri usoare si pe pagina mea de Instagram - otita si lavajul nazal https://www.instagram.com/sto…/highlights/17857179313744921/ - febra la copil https://www.instagram.com/sto…/highlights/17859182038425185/ http://dozadepediatrie.ro/ce-facem-cand-copilul-are-febra/

Si ce facem totusi daca medicatia administrata la domiciliu nu ajuta la imbunatatirea simptomelor? - luati legatura telefonic cu medicul de familie/ medicul pediatru - puteti apela la servicile non-stop de sfaturi pediatrice: Peditel 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop / Alopedi 0364 917 - va puteti programa telefonic pentru un consult la medicul de familie/ medicul pediatru. La Centrul de Pediatrie( Cluj Napoca) va stam la dispozitie pentru consultatii pediatrice in fiecare zi de la 8-22. - puteti cere sfaturi medicale online de pe platforme cu medici care va stau la dispozitie pentru consultanta prin chat sau consultanta prin videocall( Doxtar, Medichat).


E timpul sa folositi tehnologia la maxim: inregistrati tusea copilului, fotografiati eruptiile cutanate chiar si scaunele care va ingrijoreaza etc.


In final, sper ca aceste informatii sa va fie de mare folos si sa reusiti sa respectati recomandarea principala din aceasta perioada: Ramaneti acasa! Evitati iesirile care nu sunt absolut necesare.


Aveti grija de voi!

pandemie covid19 izolare  bebelusi copii  doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu







100 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page