top of page

De ce este IMPORTANT sa #stamACASA ?

Updated: Jun 18, 2022

Dragi parinti,

Este important sa tratati cu maxima seriozitate aceasta pandemie cu Covid19 si recomandarile de izolare la domiciliu. Vorbim despre un virus pentru care INCA nu exista un tratament curativ, un virus cu contagiozitate mare si o evolutie rapida spre insuficienta respiratorie in unele cazuri.


Chiar daca majoritatea datelor pana in prezent demostreaza o evolutie usoara a bolii in randul copiilor, ei pot fi un vector important de transmitere al virusului catre ceilalti membrii ai familiei, cu consecinte grave pentru bunici.

pandemie covid19 izolare  bebelusi copii  doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu

Pentru moment VA RECOMAND: - Sa respectati regulile de autoizolare la domiciliu deoarece in momentul actual aproape 1/3 din cazurile, din Romania se datoreaza nerespectarii acestei reguli. - Sa respectati recomandarea de a NU iesi din casa decat pentru lucruri absolut necesare. SI pentru ca o sa ma intrebati cu siguranta, NU este in regula sa lasati copiii in parc la joaca. Ramaneti in casa, pe balcon, in curtea casei. - Sa pastrati legatura telefonic cu medicul dumneavoastra si sa apelati la consulatii la cabinet/ urgente doar la nevoie, NU pentru sfaturi, pareri, consultatii de rutina sau evaluari periodice. - Sa va informati rudele si vecinii cu privire la situatia actuala si recomandarile de izolare la domiciliu. Cred ca inca sunt persoane care nu constientizeaza realitatea si necesitatea acestor reguli - Sa va spalati pe maini frecvent - Sa va informati din surse sigure si sa va uitati cat mai putin la televizor. La televizor situatia arata ca intr-un film cu Zombies, sunt aduse in lumina doar aspectele negative in gestionarea problemei insa am vazut prea putine stiri cu masurile de protectie pe care spitalele le iau, efortul fortelor de ordine si toti cei din MAI.

As vrea sa mai subliniez inca odata motivul pentru care impunerea masurilor de izolare la domiciliu sunt importate in Romania. Exista o cateogrie de persoane care considera ca aceste masuri nu sunt necesare, doarece alte tari din Europa NU au impus aceste restrictii desi au un numar mult mai mare de persoane infectate cu CoVID 19. Noi NU ne comparam cu ALTE tari din Europa. Noi NU suntem Germania, nici Italia, nici Franta sau Anglia. Momentan capacitatea de testare si tratament al pacientilor cu CoVID19 este mult mai redusa comparativ cu aceste tari, motiv pentru care aceste masuri sunt justificate. Haideti sa fim tara care am invatat din greselile celorlalti si sa fim CU UN PAS INAINTEA CORONAVIRUSULUI. Evolutia epidemiei in Romania si in lume depinde DE MINE, DE TINE si DE NOI TOTI.


IN MOMENTUL ACTUAL CEL MAI PUTERNIC TRATAMENT IMPOTRIVA INFECTIEI CU CORONAVIRUS-19 ESTE IZOLAREA LA DOMICILIU.


pandemie covid19 izolare  bebelusi copii  doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page