top of page

Cu bebe in vacanta LA MUNTE

Updated: Apr 7


vacanta copii bebelus munte doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu

Vestea buna pentru iubitorii de munte este ca drumețiile pot continua chiar și cu un bebelus. Pentru părinții cu copilași mai mici, sub 6 luni sau chiar sub 1 an, va recomand sa va petreceți primele vacanțe la munte, mai ales in lunile caniculare de Iulie - August.

Daca planificati o excursie la munte alaturi de cei mici sunt sigura ca informatiile din acest articol iti vor fi de mare ajutor.


Drumetiile la munte alaturi de un copil mic sunt mult mai usoare atunci cand folositi un sistem de purtare. Inainte sa mergeti la munte asigura-te ca bebelusul tau este obisnuit cu sistemul de purtare. Limiteaza primele plimbari la cateva ore si nu uita sa pregatesti in bagaj cateva haine pentru vremea imprevizibila de la munte( temperaturi mai scazute sau ploaie).

Dupa varsta de 6 luni puteti opta pentru un rucsac de transport copii.

Atunci cand alegeti sistemul de purtare informeaza-te putin inainte si alege intodeauna un sistem ergonomic.

vacanta copii bebelus munte doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu

Ce nu ar trebui sa lipseasca din rucsac?

Plimbarile la munte alaturi de copii, si nu numai, vin uneori la pachet cu mici traumatisme sau peripetii. Din acest motiv iti recomand sa iti pui in bagaj: 2-3 plasturi/ comprese, dezinfectant pentru rani, spray repelent, penseta simpla sau pentru capuse, crema SPF si ochelarii de soare.

NU ignorati importanta protectiei solare la munte. O zi inorata nu inseamna o zi lipsita de arsuri solare.


Intepaturile de insecte

Nu uitați ca înainte de a trata înțepăturile de insecte sau muscatura de căpușa cel mai bine este sa le PREVENIM. Plimbarile la munte ne încânta atunci când trecem printr-o pădure deasa de conifere, ce umbra, ce răcoare, cu miros frumos. Însă in pădure dar și in zonele cu iarba înaltă suntem expuși la înțepături de insecte.



Iată 5 pași simpli prin care puteți preveni înțepăturile de insecte: 1.Îmbrăcăminte adecvată.

Hainele pentru drumetiile la munte, exact ca si la mare, e indicat sa fie din materiale naturale, culori deschise si sa acopere mainile si picioarele. Sigur ca la acest capitol gasiti si echipamente profesionale pentru munte chiar si pentru copii.


2. Evitați produsele cu parfumuri

Pentru a nu atrage insectele evitati produsele de igiena cu parfumuri puternice.


3. Folosiți spray-uri antiinsecte

Spray-urile repelente intra si ele la capitolul preventie, pentru ca ne ajuta sa prevenim mușcăturile de capuse, păianjeni sau alte insecte. Despre alegerea spray-urilor repelente și primul ajutor in cazul înțepăturilor de insecte am scris in următorul articol.

4. Verificați pielea la sfârșitul zilei

După fiecare drumeție sau ieșire in natura, când ajungeti acasă, la dus, trebuie inspectata cu atenție toată pielea pentru a vedea daca exista intepaturi de insecte sau capuse. Atentie deosebita trebuie sa acordati pentru zonele urmatoare: cap, după urechi, axile, trunchi, buric și partea posterioară a mâinilor și picioarelor.


Acestea sunt informatiile pe care le-am considerat importante pentru calatoriile la munte cu un bebelus. Drumetii frumoase impreuna!


Ai nevoie de un sfat medical, ACUM?

Imi poti scrie pe aplicatia Parentool sau poti programa o consiliere medicala prin videocall. 

 doctor sfat medical cabinet pediatrie medic pediatru sighisoara dr alexandra latcu



Recent Posts

See All
bottom of page